Erf goedt

Bent u bezig met het voorbereiden van uw eigen nalatenschap en zit u met vragen over bijvoorbeeld eigen huis en overlijden? Of heeft u zelf net te horen gekregen dat u erfgenaam bent en weet u niet hoe u hier mee om moet gaan? Dan bent u op deze website aan het juiste adres. Als executeur of nalatenschapscoach kan ik u begeleiden bij het afhandelen van een erfenis maar ook bij de voorbereiding van uw eigen nalatenschap.

De voorbereiding van uw testament

Ooit krijgen wij allemaal te maken met de vraag wat er moet gebeuren met de nalatenschap na het overlijden van een familielid/ naaste of wijzelf. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun wensen al voor hun overlijden vast te leggen in bijvoorbeeld een testament. Op die manier weten uw nabestaanden wat er na uw dood met de nalatenschap moet gebeuren. Wilt u uw wensen vastleggen en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Als nalatenschapscoach kan ik u informeren over de notaris en de fiscus en u helpen bij het voorbereiden van uw testament.

Het afhandelen van de erfenis

Na een overlijden wordt vaak een familielid aangewezen als executeur of zoals dit vroeger werd genoemd: testamentair executeur. Dit familielid heeft als taak het afhandelen van de erfenis. In de praktijk blijkt deze taak emotioneel zwaar of vanwege gebrek aan kennis veel gecompliceerder dan men aanvankelijk denkt. In een dergelijke situatie kan ik de taak als executeur op mij nemen of u begeleiden zodat de afhandeling van de erfenis soepel verloopt.